Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Καπάκι Υπονόμου Στην Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης

Εδώ και χρόνια έχω παρατηρήσει, όπως φαντάζομαι και αρκετοί άλλοι που μένουν σε αυτή την μαγική πόλη, ένα περίεργο και τόσο μυστηριακό, κυκλικού τύπου, καπάκι υπονόμου το οποίο βρίσκετε μπροστά στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης επί της οδού Εθνικής Αμύνης στο ύψος της Αλεξάνδρου Σβόλου.

Δεν μοιάζει με κανένα από τα υπάρχοντα καπάκια της Θεσσαλονίκης καθώς δεν έχει κάποιο στοιχείο που να δηλώνει την εταιρία που το τοποθέτησε εκεί (πχ ΕΥΑθ). Στο κέντρο του υπάρχει ένας κύκλος, ο οποίος ισαπέχει από της γωνίες ενός ισοπλεύρου τριγώνου το οποίο είναι σχεδόν εγγεγραμμένο σε έναν ακόμα μεγαλύτερο κύκλο. Γύρο από τον κύκλο και στα σημεία των γωνιών εμφανίζονται τρία τμήματα ενός ακόμα μεγαλύτερου κύκλου. Ενώ ακολουθούν 10 τμήματα ενός ποιο χοντρού κύκλου τα οποία φαίνεται να επαναλαμβάνονται και στην επόμενη σειρά αυτήν τη φορά μεγαλύτερα από την προηγούμενη.



Δυστυχώς χθες που έτυχε να περνάω από εκεί ήταν παρκαρισμένη μια μηχανή στην άκρη του και έτσι δεν μπόρεσα να έχω το τέλειο πλάνο άλλα ελπίζω ότι δεν χάνετε η γενική εικόνα της φωτογραφίας.

Και τώρα τα ερωτήματα:
  • Γιατί κάποιος να μπει στην διαδικασία να σχεδιάσει ένα τόσο όμορφο καπάκι υπονόμου?
  • Είναι τυχαία η θέση του ή αποτελεί κάποιο σημείο αναφοράς σε ένα ευρύτερο δίκτυο ?
  • Τι σχέση έχει με την βιβλιοθήκη?
  • Π0ιους εξυπηρετεί?
  • Που οδηγεί?
  • Πρόκειται για κάποια φάρσα με απώτερο σκοπό να εξάψει την φαντασία των περαστικών στηριζόμενο σε μια σύγχρονη Νεομυθολογία?
  • Τι σημαίνει το περίεργο αυτό σύμβολο ?
Όποιος μπορεί να μας πει περισσότερα για αυτό παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μας.

ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ BLOG ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΝΤΕ ΜΑΣ ΕΝΑ LIKE ΣΤΟ FACEBOOK ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!

Ετικέτες ,

3 σχόλια:

Τη 8 Μαΐου 2014 στις 9:08 π.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Εκει κοντα ειναι η παλια μασονικη στοα Θεσσαλονικης(Διπλα στο κινηματογραφο "Μακεδονικον")και παλια εκει ητανε το κεντρο της μασονιας κατα ενα διαστημα.Οσο αφορα την ημερομηνια κατασκευης ειναι αγνωστο αλλα εχοντας φιλο μασονο μου εκμυστηρευτηκε πως ο 'σκοπος' δεν ητανε κατι εξτρεμιστικο ή φανταστικο (π.χ εκει κατω να υπαρχουνε χελωνονιντζακια)απλα το εβαλαν εκει να δηλωνουνε τη παρουσια τους οπως ο σκυλος που κατουραει για να 'μαρκαρει' τη περιοχη του.Γιατι σε εκεινο το σημειο? Επειδη με καποιους υπολογισμους της εποχης εκεινος παλια ητανε πιο περπατημενος δρομος και απτη Τσιμισκη ειχε πολλα ρεμπεταδικα και ετσι.Αν ητανε παγανιστικο συμβολο θα ειχε ενα αναποδο τριγωνο μεσα στο τριγωνο σχηματιζοντας ετσι μια πενταλφα αλλα σε καμια περιπτωση δεν εξυπηρετει κατι(αμα ητανε κατι κρυμμενο κατι αποκει σιγουρα δε θα ητανε πολυ 'μυστικο' αφου ολοι ανεξαιρετως οι αγωγοι επικοινωνουνε με υπογεια δικτυα μεταξυ τους)αλλα απο τι ξερω,τα εξοδα λογο προυπολογισμου του κρατους(μια ζωη κριση!)ητανε χαμηλα οποτε εβαλαν το χερακι τους στο ταμειο των Ελευθεροτεκτονων.Δεν ειναι το μονο,υπαρχουνε και μερικα αλλα(ενα στα λαδαδικα Θεσσαλονικης κοντα σε ενα παλιο κλαμπ)και ενα αλλο στη πλατεια Αριστοτελους,συγκεκριμενα στο κεντρο του παρκου,αμα δε φαινετε ειναι επειδη παλια(πριν 20-30 χρονια που εγιναν ολα αυτα)δεν υπηρχε αμμος εκει οποτε ή καλυφτηκε ή κατι αλλο εγινε δεν ξερω περαιτερω..παντως κατι στα σιγουρα: Αυτο στο κεντρο-κεντρο του τριγωνου(μια σα τελεια)ειναι υποτιθεται το All Seeing Eye η πεμπτοπυραμιδα που αναδικνυεται στα αμερικανικα δολλαρια του ενος(1)δολλαριου συμβολιζει τη κρυφη μυστικη οργανωση/αδερφοτητα των Μασονων.
http://www.terrapapers.com/?p=55934 <- αποτι φαινετε στο λεπτομερης αρθρο-blog υπαρχουνε ΠΟΛΛΕΣ εννοιες για τη πυραμιδα απτην Αρχαια Αιγυπτο μεχρι τους Μασονες και τους Illuminati οποτε καλο ειναι να μη πιστευουμε οτι σταχτη μας πετανε στα ματια...

 
Τη 5 Ιανουαρίου 2019 στις 12:07 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

.

 
Τη 5 Ιανουαρίου 2019 στις 12:07 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Αυτό το καπάκι οδηγεί κάπου στην άνω πόλη μέσω υπόγειας στοάς σε σημείο που μαζεύονται οι μασόνοι, κάποτε υπήρχε άτομο όπου κάθε βράδυ ήταν φύλακας σε αυτό το σημείο "άστεγος"

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα