Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Τα φώτα Μάρφα

Τα φώτα Μάρφα ή Ghost Lights πήραν το όνομά τους από την περιοχή Μάρφα στο Τέξας των Η.Π.Α. Πρόκειται για αγνώστου προελεύσεως, χρωματιστά φώτα στον ουρανό κοντά στη συγκεκριμένη περιοχή της Αμερικής. Για πρώτη φορά αναφέρθηκαν το 1957, όταν ένας κάτοικος της περιοχής τα είδε από την αυλή του σπιτιού του και μετά όλο και περισσότεροι άνθρωποι έγιναν μάρτυρες αυτών των περιέργων "λάμψεων" στον ουρανό.

Σε μέγεθος μοιάζουν με μια μπάλα του μπάσκετ και συνήθως μετακινούνται στο ουρανό είτε ευθεία είτε γρήγορα και ανεξέλεγκτα. Τα χρώματα τους ποικίλουν από άσπρα και κίτρινα μέχρι κόκκινα, πράσινα και μπλε και κανένας δεν έχει καταφέρει να τα πλησιάσει.

Πολλοί θεωρούν ότι πρόκειται για αντανακλάσεις των αυτοκινήτων που περνάνε από την κοντινή εθνική οδό 67. Το 2004 έγινε μια έρευνα κατά την οποία οι μελετητές παρατηρούσαν αυτά τα φαινόμενα για τέσσερις μέρες και νύχτες και βρήκαν ότι τα περισσότερα φώτα από αυτά που είδαν στον ουρανό προέρχονταν από τα αυτοκίνητα της εθνικής οδούς.

Παρόλα αυτά, τα φώτα Μάρφα παραμένουν μυστήριο γιατί κανείς δεν έχει καταφέρει να τα συνδέσει στο 100% με τα φώτα των αυτοκινήτων.

Πηγή: men24.gr

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα