Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Το Βουητό Τάος



Το "Βουητό" είναι ένας μακρύς ήχος χαμηλής συχνότητας που ακούγεται από ορισμένους μόνο ανθρώπους σε διάφορες περιοχές της Γης, ειδικότερα στις Η.Π.Α., το Ηνωμένο Βασίλειο και την Βόρεια Ευρώπη. Συγκεκριμένα, το Βουητό του Τάος πήρε το όνομα του από την μικρή πόλη Τάος του Νέου Μεξικού στις Η.Π.Α., όπου οι κάτοικοι του παραπονέθηκαν πολλές φορές μέσα στην προηγούμενη δεκαετία για παράξενα βουητά από το πουθενά. Εκείνοι που το έχουν ακούσει, λένε ότι μοιάζει πολύ με τον ήχο που κάνει μια μηχανή ντίζελ όταν βρίσκεται σε μακρινή απόσταση.

Είναι πιο πιθανό να το ακούσει κανείς μέσα σε κτίριο παρά έξω. Μερικοί άλλοι το αισθάνονται και στο σώμα τους. Ακόμα κι αν φορέσουν ωτοασπίδες, το "μουρμουρητό" αυτό δεν ελαττώνεται και γίνεται πιο έντονο όταν βραδιάζει. Τα ραντάρ και τα μικρόφωνα δεν μπορούν να το "εντοπίσουν" εύκολα και κανένας μέχρι σήμερα δεν έχει ανακαλύψει από που προέρχεται και τι το προκαλεί.

Μερικές από τις θεωρίες εξήγησης είναι ότι οι ήχοι αυτοί οφείλονται σε υπόηχους των τεκτονικών πλακών ή πετρωμάτων ή ότι είναι ηλεκρομαγνητικά κύματα που προκαλούνται από μετεωρίτες που εισχωρούν στην ατμόσφαιρα της Γης. Άλλοι πιστεύουν ότι ενδεχομένως είναι απόηχοι των συστημάτων επικοινωνίας των υποβρυχίων ή ακόμα και ότι δεν είναι "εξωτερικοί" αλλά προκαλούνται από το ίδιο το ανθρώπινο αυτί.

Πηγή: men24.gr

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα