Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Περίπατοι φαντασμάτων σε χώρους του Λευκού Οίκου

Πολλοί βεβαιώνουν ότι διακρίνουν φιγούρες παλιών προέδρων. Ο Λίνκολν χτύπησε την πόρτα...

ΟΥΆΣΙΓΚΤΟΝ, (Ιδ. Υπηρ.).- Ο Λευκός Οίκος, η περίφημη αυτή κατοικία του εκάστοτε Αμερικανού προέδρου είναι γεμάτος φαντάσματα. Και στην περίπτωση αυτή δεν εννοούμε φυσικά τα "ζωντανά" φαντάσματα που κατά καιρούς εγκαθίστανται στο Λευκό Οίκο με τις ευλογίες και την αφέλεια του αμερικανικού λαού, χωρίς στην πραγματικότητα να ανταποκρίνονται ποτέ σωστά στο ρόλο που ανέλαβαν, αλλά εννοούμε τα άλλα, τα γνήσια φαντάσματα.

Έτσι, ενώ μερικά φαντάσματα προτιμούν να κάνουν βόλτες γύρω από τους σκονισμένους και παγωμένους τάφους τους, και άλλα πάλι μέσα στα μισοερειπωμένα δωμάτια των αγγλικών πύργων, μερικά απ' αυτά, πολύ λίγα αρέσκονται να κάνουν βόλτες στο Λευκό Οίκο, την επίσημη κατοικία των Αμερικανών προέδρων.

Πιθανόν όμως και νάχουν κάποιο δίκιο που κάνουν κάτι τέτοιο, μια και ο Λευκός Οίκος υπήρξε κάποτε γι' αυτούς το σπίτι τους, τουλάχιστον για μερικά χρόνια. Πρόκειται δηλαδή για πρώην Αμερικανούς προέδρους που έχουν πεθάνει προ πολλού.

Κατά γενική ομολογία, το φάντασμα του Αβραάμ Λίνκολν είναι το πιο δημοφιλές στο μικρό αυτό γκρουπ των φαντασμάτων, μια και το έχουν δει αρκετοί μέχρι σήμερα.

Και είναι τόσο συχνή η παρουσία του εκεί, ώστε κατάντησε να θεωρείται πλέον σαν μέλος της μικρής αυτής κοινωνίας που συνήθως αποτελούν ο εκάστοτε Αμερικανός πρόεδρος και η ακολουθία του.

Κάποτε, όταν στο Λευκό Οίκο έμενε σαν πρόεδρος ο Φρανκλίνος Ρούσβελτ, μια υπηρέτρια άκουσε κάποια στιγμή τον καθαρό ήχο αργών βημάτων στο επάνω πάτωμα του Λευκού Οίκου. Φυσικά δεν έδωσε καμιά απολύτως σημασία. Όταν όμως αργότερα ρώτησε την υπηρέτρια του επάνω πατώματος για κείνα τα βήματα, απλά και μόνο για να ικανοποιήσει την περιέργειά της, αυτή της απάντησε ατάραχη: "Δεν είναι τίποτα. Όταν ο Αμπε, που έκανε το συνηθισμένο του περίπατο στους διαδρόμους (Αμπε ονόμαζαν οι περισσότεροι τον Αβραάμ Λίνκολν).

Σύμφωνα δε με μαρτυρία υπηρέτη της εποχής εκείνης, κάποτε η βασίλισσα Βιλελμίνα της Ολλανδίας που εφιλοξενείτο σαν επίσημη προσκεκλημένη στο Λευκό Οίκο, πετάχτηκε ένα βράδυ τρέμοντας από το διαμέρισμα που της είχαν παραχωρήσει, λέγοντας ότι είχε δει το φάντασμα του Λίνκολν έξω από το λουτρό της.

Και ο πρόεδρος Ρούσβελτ που ειδοποιήθηκε σχετικά, της είπε καθησυχαστικά: "Δεν είναι τίποτα. Όλοι μας το έχουμε δει αρκετές φορές. Η γυναίκα μου, η Ελεονώρα, το έχει δει επανειλημμένα στο γραφείο της".

Αλλά και ο πρόεδρος Τρούμαν άκουγε πολύ συχνά μυστηριώδη και επίμονα κτυπήματα έξω από την πόρτα του. Οταν όμως πήγαινε ν' ανοίξει, δεν υπήρχε κανείς έξω. Ήταν όμως βέβαιος ότι αυτός που του κτυπούσε επίμονα την πόρτα ήταν το φάντασμα του Λίνκολν.

Υπάρχει επίσης και η αυθεντική ιστορία του τρένου - φαντάσματος του Λίνκολν, που μια φορά το χρόνο, τα μεσάνυχτα της 27ης Απριλίου, επέτειος της δολοφονίας του Λίνκολν από τον Τζον Μπουθ, στο θέατρο Φορντ, ξεκινά από το Λευκό Οίκο με προορισμό το Ιλλινόις, που είναι και ο τόπος ταφής του Αμερικανού προέδρου.

Πρόκειται για το ακαθόριστο σχήμα κάποιου τρένου, που μοιάζει να κυκλοφορεί σε πολύ πυκνή ομίχλη και το οποίο σέρνει πίσω του μια ανοιχτή άμαξα, πάνω στην οποία υπάρχει ένα φέρετρο τυλιγμένο με σημαία. Και υπάρχουν πάρα πολλοί που έτυχε να δουν το παράξενο αυτό θέαμα, τη συγκεκριμένη αυτή ημερομηνία.

Γι' αυτούς οι οποίοι πιστεύουν στα υπερφυσικά φαινόμενα η έντονη αυτή παρουσία του προέδρου Λίνκολν στο Λευκό Οίκο έχει και τη λογική της εξήγηση.

Κι αυτό, γιατί ο Λίνκολν πίστευε τρομερά στο πνεύμα και στη συνέχιση της ζωής μετά θάνατον. Άλλωστε και ο ίδιος είχε προβλέψει το ξαφνικό του θάνατο ύστερα από κάποιο προφητικό και σημαδιακό όνειρο που είχε δει.

Αναφορικά μ' αυτό το όνειρο, ο ίδιος είχε πει σε άτομα του στενού του περιβάλλοντος την επόμενη μέρα, ότι ξύπνησε ξαφνικά από κάποιο απροσδιόριστο κλάμα που ερχόταν από το κάτω πάτωμα. Περίεργος κατέβηκε τη σκάλα για να δει τι συμβαίνει, αντίκρισε έκπληκτος ένα παράξενο θέαμα: Στη μέση της τεράστιας αίθουσας του ισογείου και πάνω σε μια μικρή εξέδρα, βρισκόταν ένα φέρετρο σκεπασμένο με την αμερικάνικη σημαία, ενώ γύρω απ' αυτό υπήρχε τιμητική φρουρά. Κι ήταν περίεργος ρώτησε τον επικεφαλής της φρουράς ποιός ήταν ο νεκρός στο Λευκό Οίκο, εκείνος του απάντησε ότι ήταν ο ίδιος ο πρόεδρος που είχε δολοφονηθεί την προηγούμενη νύχτα.

Ακόμη, ο πρόεδρος Λίνκολν ήταν λάτρης των διαφόρων μυστικών του πνευματισμού και αρκετές φορές είχε φέρει στο Λευκό Οίκο διάσημα μέντιουμ της εποχής του για πνευματικά πειράματα.

Ο ΡΟΥΣΒΕΛΤ ΣΕ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟ

Ένας άλλος επίσης πρόεδρος που στράφηκε στη βοήθεια του πνευματισμού, ήταν και ο Φρανκλίνος Ρούσβελτ, ο οποίος όταν αρρώστησε βαριά το 1944, κάλεσε στο Λευκό Οίκο την διάσημη αστρολόγο και μέντιουμ, Τζην Ντήξον, η οποία του πρόβλεψε και το θάνατό του σύντομα.

Όπως δε, δήλωσε αργότερα η ίδια η Ντήξον: "Στην πραγματικότητα υποψιαζόταν και ο ίδιος ότι θα πεθάνει κι έτσι με τη δική μου επίσκεψη ήθελε απλά να το επιβεβαιώσει".

Αρκετά αργότερα η Ντήξον προέβλεψε και τη δολοφονία του προέδρου Κέννεντυ. Επεδίωξε μάλιστα να τον προειδοποιήσει έγκαιρα γι' αυτό, ώστε να προσέξει ιδιαίτερα κατά την επίσκεψή του στο Τέξας, αλλά δυστυχώς το στενό του περιβάλλον δεν του μετέδωσε ποτέ το μήνυμά της.

Αργότερα, μετά τη δολοφονία του προέδρου Κέννεντυ, υπήρξαν πολλοί που ισχυρίστηκαν ότι είδαν την ειδική πολυθρόνα του Κέννεντυ να κυλάει μόνη της στους διαδρόμους του Λευκού Οίκου.

Πού βρίσκεται όμως η αλήθεια πάνω σ' αυτά και ποια εξήγηση θα μπορούσαμε να δώσουμε στα μυστηριώδη αυτά φαινόμενα που συμβαίνουν εκεί;

Το γεγονός πάντως είναι πως ο Λευκός Οίκος είναι το παλαιότερο κτίσμα της Ουάσιγκτον και σαν τέτοιο λοιπόν δικαιολογείται κι αυτό να έχει τη δική του μικρή ιστορία φαντασμάτων, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους παλιούς πύργους της Ευρώπης.

Πηγή: http://www.hyper.gr/makthes/960121/60121f01.html

Ετικέτες ,

1 σχόλια:

Τη 29 Ιουνίου 2011 στις 5:46 π.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

oyoyoyoyoyoyooyoyoyoyoyo

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα