Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Δράκοι

Όλοι έχετε σίγουρα ακούσει για αυτά τα μεγάλα, φτερωτά ερπετά. Τι ξέρετε όμως τελικά; Ελάχιστα. Αυτή η μελέτη σκοπεύει να ρίξει λίγο φως, να δώσει πληροφορίες ώστε να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες να επιζήσετε μετά από μια συνάντηση με έναν δράκο.

Υπάρχουν αρκετές κατηγορίες δράκων στον κόσμο. Υπάρχουν σίγουρα είκοσι είδη, αλλά πιθανότατα κάπου μακριά από τον πολιτισμό θα μπορούν να βρεθούν και άλλα, άγνωστα ακόμα. Θα μπορούσαν να χωριστούν σε τρεις κατηγορίες: τους χρωματικούς δράκους (μαύροι, μπλε, κόκκινοι, άσπροι, πράσινοι), οι οποίοι είναι συνήθως κακοί, τους μεταλλικούς (ορειχάλκινους, μπρούντζινους, χάλκινους, χρυσούς, ασημένιους) που περίπου πάντοτε υπηρετούν το καλό και τους δράκους από πολύτιμο λίθο (αμέθυστο, κρύσταλλο, σμαράγδι, ζαφείρι, τοπάζι). Ακόμα, υπάρχουν δράκοι που δεν εντάσσονται σε καμία από τις γνωστές κατηγορίες, όπως είναι οι δράκοι των Σύννεφων ή της Ομίχλης, οι Δράκοι του Greyhawk, και οι δράκοι της Σκιάς. Υπάρχει μία νεκρή ποικιλία, το Dracolich και ένα είδος μοναδικό ο Αδαμάντειος Δράκος.

Οι δράκοι γεννιούνται με μέγεθος μόλις λίγα μέτρα. Καθώς μεγαλώνουν όμως, φτάνουν σε τεράστια μεγέθη, συχνά ξεπερνώντας τα σαράντα μέτρα μόλις γίνουν αυτό που ονομάζουμε Great Wyrm. Το ακριβές μέγεθος διαφέρει από είδος σε είδος. Το άνοιγμα των φτερών του δράκου είναι σε γενικές γραμμές ίσο με το μέγεθος του σώματός του, ενώ κάπου 15-20% του σώματος του δράκου το αποτελεί ο μεγάλος του λαιμός. Παρ' όλο που οι ιδέες και οι στόχοι των δράκων διαφέρουν τρομερά ανάμεσα στα είδη, όλοι οι δράκοι είναι πλεονέκτες και αχόρταγοι. Θέλουν να συλλέγουν πλούτη, στοιβάζοντας τεράστιες ποσότητες νομισμάτων και μαζεύοντας όσα πολύτιμα πετράδια, κοσμήματα και μαγικά αντικείμενα μπορούν. Η όψη ενός λόφου από θησαυρό τους ικανοποιεί ιδιαίτερα, και απολαμβάνουν την ακτινοβολία των μαγικών αντικειμένων.

Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για αυτούς επισκεφτείτε την σελίδα :

http://www.dragonblood.org/t1001-topic

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα