Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Αλυσοδεμένος εξαιτίας κακού πνεύματος

Ένας άνδρας από τη Σαουδική Αραβία κρατούσε αλυσοδεμένο για περισσότερο από έξι χρόνια τον γιό του σε ένα υπόγειο επειδή πίστευε ότι τον είχε κυριεύσει ένα θηλυκό κακό πνεύμα.

«Είχε συνεχώς σπασμούς, το σώμα του ταλαντευόταν έντονα και τα μάτια του γινόντουσαν άσπρα», είπε ο πατέρας του 29χρονου. «Έπειτα, μία γυναικεία φωνή ακουγόταν από τα χείλη του», συμπλήρωσε.

Όταν ο νεαρός είχε αρχίσει να συμπεριφέρεται παράξενα, ο πατέρας του τον οδήγησε σε ντόπιους μουσουλμάνους κληρικούς για να του διαβάσουν το Κοράνι.

«Οι περισσότεροι, όμως, από αυτούς τρομοκρατήθηκαν όταν άκουσαν μία γυναικεία φωνή να τους λέει ότι ήταν ένα βασιλικό πνεύμα και ότι κανείς δεν μπορούσε να την εξορκίσει παρά μόνο αν ο νεαρός πεθάνει», είπε ο πατέρας του.

Ένας κληρικός συμβούλευσε τον Σαουδάραβα να δέσει με αλυσίδες τα χέρια και τα πόδια του γιού του και μετά να του διαβάσει το Κοράνι.

«Έκανα ό,τι μου είπε ο κληρικός. Ο γιος μου έγινε ξανά ήσυχος αλλά ο ίδιος παρέμεινε ανήσυχος καθώς δεν φαινόταν να είχε καταλάβει τι ακριβώς του είχε συμβεί. Δεν μιλάει και είναι ανίκανος να βλάψει κάποιον», δήλωσε ο πατέρας.

Ο 29χρονος ζει τώρα σε ένα μικρό υπόγειο δωμάτιο μαζί με τη μητέρα του και τα υπόλοιπα τρία παιδιά της, στην ιερή πόλη της Μέκκα. Οι γονείς του είχαν χωρίσει προτού ο ίδιος δαιμονιστεί.

Ωστόσο, ο πατέρας του, ισχυρίστηκε ότι από την ηλικία των εννέα και για περισσότερο από 40 χρόνια βασανιζόταν από ένα κακό πνεύμα, το οποίο κατάφερε να εξορκίσει με τη βοήθεια ενός κληρικού.

«Συνήθιζα να βλέπω μία γυναίκα που άλλες φορές εμφανιζόταν πολύ όμορφη και άλλες τρομακτικά άσχημη», είπε, προσθέτοντας: «Σε μερικές περιπτώσεις εμφανιζόταν περιτυλιγμένη από φλόγες».

Ο Muhammad Al-Suhali, ένας ακτιβιστής υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σαουδική Αραβία και καθηγητής πάνω σε ισλαμικούς νόμους, επισκέφθηκε τον νεαρό και έβγαλε το συμπέρασμα ότι βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση. «Δεν μπορούσε να φάει, να πιει νερό και να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα χωρίς τη βοήθεια άλλων. Δεν ξέρω τι ακριβώς μπορεί να συνέβη στον νεαρό άνδρα», είπε ο Al-Suhali.

Σύμφωνα με την ισλαμική παράδοση, τα πνεύματα αυτά είναι συνήθως πονηρά και έχουν κακό σκοπό. Θεωρείται ότι είναι αόρατα, έχουν όμως τη δυνατότητα να εισβάλλουν μέσα στο σώμα ενός ανθρώπου ή ενός ζώου με σκοπό να εκπληρώσουν τις εκδικητικές τους επιθυμίες.


Πηγή: http://www.weirdnews.gr

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα