Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Τρομακτική Ιστορία:Βρικόλακας στην Κέρκυρα

θα σας παραθέσω ιστορία του χωρίου μου (στην Κέρκυρα) καταγεγραμμένη από λαογράφο, με μάρτυρα γέροντα του χωρίου ο οποίος δυστυχώς πέθανε πριν μερικά χρονιά.

Ο γέροντας δεν ήταν πάντα γέροντας άλλα ήταν και παιδί και μάλιστα παπαδοπαίδι. Αρχές περίπου του 1900 κάποιος χωριανός ο οποίος ήταν πολύ σκληρός με την οικογένεια (χωρίς περισσότερα στοιχειά) του αποδημεί εις Κύριον. Αμέσως αρχίζουν οι κατ οίκον νυχτερινές παρενοχλήσεις, με κύριο αίτημα του μακαρίτη μπει μέσα. Φυσικό επακόλουθο να πάει η οικογένεια στον πάπα του χωρίου για παράπονα (δεν τον έστειλες για τα καλά εκεί που πρέπει κτλ).

Παίρνει λοιπόν ο πάτερ το παπαδοπαίδι του, αφού το βάζει να ορκιστεί ότι ότι δει δεν θα το πει πότε στην ζωή του (τελικά το είπε λίγο πριν πεθάνει) και πάνε στον Άι Γιώργη στο νεκροταφείο του χωρίου. Βάζει ο πάτερ 4 κεριά δεμένα με κόκκινες κορδέλες περιμετρικά στον τάφο και ένα στο κέντρο και αρχίζει τον εξορκισμό. Κατά την μέση της τελετής αρχίζει το χώμα να αναδεύεται με ένα βουητό να ακούγεται μέσα από τον τάφο. Με την λήξη αυτής το έδαφος πάνω από τον τάφο πέφτει μισό μετρό κάτω από το επίπεδο του υπολοίπου. Οι επισκέψεις σταμάτησαν.

Απο shadow
http://www.metafysiko.gr/forum/archive/index.php/t-3921.html

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα