Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Oυράνιες Ταφές

Η πρακτική αυτή είναι γνωστή στο Θιβέτ, που στη γλώσσα jhator, κυριολεκτικά σημαίνει
«να παραδώσεις την ψυχή σου στα πουλιά»
Το διάσημο μοναστήρι του Θιβέτ για την εκτέλεση των ουράνιων ταφών. Η πρακτική αυτή είναι γνωστή στο Θιβέτ, που στη γλώσσα jhator, κυριολεκτικά σημαίνει «να παραδώσεις την ψυχή σου στα πουλιά."

Η πρώτη γραπτή απόδειξη που έχουμε από αυτό χρονολογείται από το δωδέκατο αιώνα. Σε πολλά σημεία στο Θιβέτ το έδαφος είναι πολύ σκληρό και βραχώδες για να σκάψουν τάφους, και με το καύσιμο σαν την ξυλεία σε ανεπάρκεια, μια ουράνια ταφή είναι πιο πρακτική από την αποτέφρωση.

Η κηδεία Σελέστ ή Ουρανιά ταφή, είναι μια συνήθης πρακτική στο Θιβέτ, όπου το σώμα διαμελισμένο του θανόντος είναι εκτεθειμένο σε υψηλή θέση, συνήθως σε ένα δρόμο όπου το έδαφος είναι καλυμμένο με πλάκες, να το τρώνε κυρίως όρνια.

Οι περισσότεροι Θιβετιανοι πρεσβεύουν ότι μετά το θάνατο το σόμα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα άδειο δοχείο άχρηστα οστά και κρέας.

Η διαδικασία αυτή είναι επίπονη... κόβουν με σιδεροπρίονο το σώμα, το συνθλίβουν και διαμελισμένο το δίνουν στα όρνια. Αυτό το είδος της κηδείας κοστίζει περίπου τριπλάσιο του μέσου μισθού ενός θιβετιανού.


Πηγή: Himaira

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα