Καλός ήρθατε στο κάστρο του Spooky Greek Story!!! Θα είμαι ο οδηγός σας γι' αυτό το βράδυ. Μπορείτε να με φωνάζετε Lord Ellanor. Κατάγομαι από την σκοτεινή και άγρια Τρανσιλβανία και είμαι γόνος μιας πολύ γνωστής οικογενείας. Όμως αυτό ας το αφήσουμε για το δείπνο (ΜΟΥΥΥΧΑχα!!!)... οΟο! Μην τρομάζετε! Μάλλον φταίει το κηροπήγιο με το κερί που κρατάω. Περάστε μέσα! Βλέπετε ο καλός μου υπηρέτης, ο Ίγκορ, βρίσκετε σε αδεία και ξέχασε να πληρώσει την ΔΕΗ πριν φύγει...

Έχω πολλά χρονιά να δω νυχτερινούς ταξιδιώτες. Βλέπετε τώρα με την πρόοδο της τεχνολογίας και των επιστήμων λιγόστεψαν οι επισκέπτες μας. Αχ! θυμάμαι τότε, που μαζευόμασταν γύρω από το τζάκι και λέγαμε τρομακτικές ιστορίες. Μήπως θέλετε να σας πω μερικές που ξέρω; Αν ναι περάστε παρακαλώ από δω στο στο σαλόνι! Μια ζεστή φωτιά μας περιμένει...
[Πατήστε εδώ για να διαβάσετε Τρομακτικές Ιστορίες]

Ή μήπως προτιμάτε να μάθετε τα τελευταία κουτσομπολιά από τον κόσμο του παραφυσικού, των προλήψεων και του μυστηρίου; Αν ναι, τότε ακολουθείστε με στην κουζίνα, ε να μην τσιμπήσουμε και κάτι...

ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ BLOG ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΝΤΕ ΜΑΣ ΕΝΑ LIKE ΣΤΟ FACEBOOK ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!

Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

Oυράνιες Ταφές

Η πρακτική αυτή είναι γνωστή στο Θιβέτ, που στη γλώσσα jhator, κυριολεκτικά σημαίνει
«να παραδώσεις την ψυχή σου στα πουλιά»
Το διάσημο μοναστήρι του Θιβέτ για την εκτέλεση των ουράνιων ταφών. Η πρακτική αυτή είναι γνωστή στο Θιβέτ, που στη γλώσσα jhator, κυριολεκτικά σημαίνει «να παραδώσεις την ψυχή σου στα πουλιά."

Η πρώτη γραπτή απόδειξη που έχουμε από αυτό χρονολογείται από το δωδέκατο αιώνα. Σε πολλά σημεία στο Θιβέτ το έδαφος είναι πολύ σκληρό και βραχώδες για να σκάψουν τάφους, και με το καύσιμο σαν την ξυλεία σε ανεπάρκεια, μια ουράνια ταφή είναι πιο πρακτική από την αποτέφρωση.

Η κηδεία Σελέστ ή Ουρανιά ταφή, είναι μια συνήθης πρακτική στο Θιβέτ, όπου το σώμα διαμελισμένο του θανόντος είναι εκτεθειμένο σε υψηλή θέση, συνήθως σε ένα δρόμο όπου το έδαφος είναι καλυμμένο με πλάκες, να το τρώνε κυρίως όρνια.

Οι περισσότεροι Θιβετιανοι πρεσβεύουν ότι μετά το θάνατο το σόμα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα άδειο δοχείο άχρηστα οστά και κρέας.

Η διαδικασία αυτή είναι επίπονη... κόβουν με σιδεροπρίονο το σώμα, το συνθλίβουν και διαμελισμένο το δίνουν στα όρνια. Αυτό το είδος της κηδείας κοστίζει περίπου τριπλάσιο του μέσου μισθού ενός θιβετιανού.


Πηγή: Himaira

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου