Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Λέμπρεκον

Δεν είναι κάποια τρομακτική ιστορία το παρακάτω άπλα αρκετά ενδιαφέρουσα και αναφέρετε σε ένα είδος ξωτικών.

Lepracaun (Λέμπρεκον) όπως ονομάζονται στην Ιρλανδέζικη διάλεκτο Erse, είναι ο τσαγκάρης των ξωτικών και των νεράιδων! Είναι τα μόνα ξωτικά που έχουν επάγγελμα μόνιμο,δουλεύουν ασταμάτητα και φτιάχνουν συνήθως σόλες παπουτσιώνμιά και είναι το μόνο που χρειάζονται τα ξωτικά μετά τα ολονύχτια γλέντια και χορούς τους!Οι μύθοι λένε ότι είναι παιδί ενός κακού πνεύματος και κάποιας ξεπεσμένης νεράιδας!

Όσοι τους έχουν δει τους περιγράφουν πρασινοντυμένους με μακριά μαλλιά, μάτια που λάμπουν εξυπνάδα, γενειάδα μυτερή χωρίς μουστάκι, μύτες μεγάλες και γαμψές.Συνήθως κρύβεται πίσω από πυκνούς θάμνους και τον καταλαβαίνεις από τον χτύπο του σφυριού πάνω στην σόλα των παπουτσιών που φτιάχνει.

Λέγεται ότι πληρώνεται μόνο με χρυσάφι για τις υπηρεσίες του και κατέχει αμέτρητα πλούτη! Όποιος καταφέρει να τον πιάσει μπορεί να τον πείσει να του δείξει τον θησαυρό του αλλά αν για λίγο τον αφήσεις ελεύθερο θα εξαφανιστεί με απίστευτη ταχύτητα και θα τον χάσει!Οι ιστορίες λένε για πολλούς ξυλοκόπους, κυνηγούς ή περαστικούς που κατάφεραν να τους δουν και να τους πιάσουν!

Τότε αυτοί τους υπόσχονταν ότι θα τους οδηγήσουν στον θησαυρό τους και τον καλούσαν να τους ακολουθήσει ανάμεσα στα δέντρα για να βρουν που κρύβουν τους θησαυρούς τους.

Μετά όμως από αμέτρητους γύρους μέσα στο πυκνό δάσος τους άφηναν να χαθούν! Είναι πράσινα μικρά ανθρωπάκια και πάρα πολύ ζαβολιάρικα, δουλεύουν κάτω από τα χελιδονόχορτα και τρελαίνονται για φάρσες…το καλύτερο που έχεις να κάνεις μαζί τους είναι να θαυμάσεις τα παπούτσια που φτιάχνουν αφού είναι πολύ περήφανα για αυτή τους τη δουλειά…

Αν το πιάσετε την ώρα που δουλεύει και το καθηλώσετε με το βλέμμα σας είναι υποχρεωμένο να σας απαντήσει σε κάθε ερώτηση με ειλικρίνεια αν όμως λιγάκι αλλάξετε το βλέμμα πάει χάθηκε…


Πηγή :neraidokosmos

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα