Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Το στοιχειωμένο αρχοντικό του Πηλίου

Στα Λεχώνια του Νομού Μαγνησίας στέκεται απόκοσμο ένα αρχοντικό, το οποίο άνετα θα μπορούσε να αποτελεί το studio γυρισμάτων για τον «Εξορκιστή».

Σύμφωνα με τους –φλύαρους όπως θα έχετε καταλάβει- θρύλους, το σπίτι χτίστηκε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, χωρίς να ακολουθηθεί η παράδοση της σφαγής του κόκορα στα θεμέλια για καλοτυχία. Αυτή ήταν μόνο η αρχή της ιστορίας, που θέλει το αρχοντικό, λόγω της καίριας θέσης του, να μετατρέπεται σε στρατηγείο της Γκεστάπο κατά την Κατοχή.

Τα βασανιστήρια που έλαβαν χώρα στο καταραμένο σπίτι λένε ότι δεν είχαν προηγούμενο και ότι συχνά αντηχούν ακόμα οι κραυγές όσων μαρτύρησαν από τους Γερμανούς. Στη συνέχεια, πολλές οικογένειες προσπάθησαν να σπάσουν το «στοιχειό», επιδιώκοντας να ζήσουν στο γραφικό αρχοντικό.

Κι όμως, αρρώστιες, μυστήριοι θάνατοι, σχιζοφρένεια και μία ζωή-κόλαση λένε ότι περίμεναν τους άτυχους ανθρώπους που θέλησαν να βρουν στο Πήλιο μια ήσυχη γωνιά για να ζήσουν. Ακόμη και τα συνεργεία που αναλάμβαναν τις ανακαινίσεις και τις επισκευές του οικήματος πάθαιναν περίεργα ατυχήματα, με αποτέλεσμα να φεύγουν τρέχοντας από το «σπίτι των πνευμάτων».

Πηγή http://tromaktikes-istories.blogspot.com/

Ετικέτες ,

8 σχόλια:

Τη 23 Ιουλίου 2011 στις 9:18 π.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Βασικα να πω για το σπιτι κατι,ειμαι απο βολο και τα ξερω καλητερα,ηταν πραγματι των γερμανων στην κατοχη αλλα μετα απο τους γερμανους πηγε και εζησε μια οικογενεια η οποια πεθαναν ολοι(γονεις και τα δυο παιδια τους) απο ενα σαμιαμιδη που επεσε μεσα στο γαλα τους,απο τοτε και μετα δεν το ξαναπηρε κανενας το σπιτι αυτο.ουτε σχοιζοφρενεια,ουτε τπτ δεν υπηρξε εκει.

 
Τη 24 Ιουλίου 2011 στις 3:03 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Lord Ellanor είπε...

Σε ευχαριστούμε για την πληροφορία σου το κείμενο αυτό είναι μια αναδημοσίευση που κάναμε από φιλικό μπλογκ...

Δύστυχος πριν από αυτό δεν γνώριζα κάτι για την ύπαρξη του. θα ήθελα να σε ρωτήσω αν περνάς συχνά από κει και αν θα μπορούσες να μας στείλεις μερικές φωτογραφίες του για να εμπλουτίσουμε το παραπάνω κείμενο... ακόμα (δεν ξέρω αν ζητάω πολλά) ίσως να ήθελες να μας στείλεις κάποιες περισσότερες πληροφορίες ή πηγές ώστε να διορθώσουμε τα πράγματα... σε ευχαριστώ εξ αρχής.

Lord Ellanor

 
Τη 2 Απριλίου 2012 στις 5:18 π.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

εχω δει το σιγγεκριμενο σπιτι και οντοσ ηταν πολυ μα πολυ τρομακτικο(σασ σιμβουλευω να μιν μπιτε μεσα)

 
Τη 8 Απριλίου 2012 στις 3:07 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν στο σπίτι αυτό έχω μπει ...είναι τρομακτικό δεν λέω αλλά τώρα το πολύ πολύ να δεις πρ..ζακια μεσα,κ μερικους να....καταλαβαινετε!!Δοκιμασαν οντως να το παρουνε κ αλλοι αυτο το σπιτι,αλλα η επιχορηγηση που επαιρνε ο πρωην δημαρχος επειδη ειναι παλιο αρχοντικο δν τον βολευε να πουληθει!Επειδη κ η κολλητη μου κ ο κολλητος μου ζουνε στα λεχωνια κ μπαινουνε μεσα απο μωρα παιδια,το μονο μας εχει προβληματισει τοσα χρονια ειναι οτι ποτε δν μπορεσαμε να βρουμε το δωματιο που γινονταν τοτε να βασανιστηρια απο τς γερμανους..κ γι αυτο κραταμε μια πατινη,σιγουρα υπαρχουν πνευματα μεσα..τοσες ψυχες φυγανε!

 
Τη 11 Ιουλίου 2013 στις 8:23 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger oerevos είπε...

Είναι το περιστατικό για το οποίο στο νεκροταφείο Βόλου έχει κι ένα μνημείο με ένα μαρμάρινο τραπέζι;

 
Τη 5 Δεκεμβρίου 2014 στις 4:22 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Unknown είπε...

Diladi aliiheia uparxei?

 
Τη 13 Φεβρουαρίου 2015 στις 6:37 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

ti malakia

 
Τη 24 Ιουλίου 2015 στις 10:54 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Unknown είπε...


Αγαπητε lord elanor, μπορειτε να μου κανετε μια χαρη;θυμαστε τον τυπο που ηθελε να μπει στο αρχοντικο της Β.Ολγας; αν θελετε να ειναι λιιιιγο πιο τρομαχτικο, χτενιστε το λιγο………

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα