Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Μύκονος: Ο Βουρβούλακας

Τον 18ο αι. μ.Χ. έζησε στη Μύκονο ένας πολύ άγριος πειρατής, ο διάσημος Κασιλυβας. Κάποια μέρα λοιπόν, βρέθηκε σκοτωμένος σε ένα χωράφι και οι κάτοικοι του νησιού πήραν το πτώμα του και το έθαψαν. Μετά την κηδεία του όμως, άρχισε να εμφανίζεται σε διάφορα σημεία του νησιού, να προκαλεί ζημιές και να τρομάζει τον κόσμο. Είχε γίνει Βουρβουλακας, όπως αποκαλούν οι Μυκονιάτες τους Βρικόλακες.

Οι Μυκονιάτες άρχισαν να κάνουν λιτανείες και εξορκισμούς και κάποια στιγμή αποφάσισαν να τον ξεθάψουν και να ξεριζώσουν την καρδιά του. Έτσι και έγινε και την καρδιά του την πετάξαν σε μια περιοχή στον Ορνο που ακόμα και σήμερα αποκαλείται Καρδιοκαυτης. Ξανάβαψαν το πτώμα του στο νεκροταφείο, αλλά ο Βουρβουλακας δεν εξοντώθηκε. Αντίθετα αγρίεψε περισσότερο. Έσκιζε τα ρούχα στις μπουγάδες, πετούσε ξερολιθιές στις πόρτες έβαζε φωτιά στα σπίτια και έσπερνε τον πανικό στο νησί. Τελικά οι νησιώτες πήραν την πληροφορία ότι για να πεθάνει ο Βουρβουλακας έπρεπε να τρυπηθεί από Τουρκικό σπαθί και αφού έκαναν την πληροφορία πράξη, ησύχασαν από το μαρτύριο.

Στη Μύκονο γίνονται από τότε πολλά αστεία στο όνομα του τρομερού Βουρβουλακα, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι τον έχουν δει να τριγυρνάει στη Σαπιονερα.

Βιβλιογραφία
Απόσπασμα από άρθρο που δημοσίευσε η Μυκονιατισσα ζωγράφος Μαρίνα Πετρη, στην εκπληκτική Ειδική έκδοση του περιοδικού Μυστική Ελλάδα, με τίτλο Μυστήρια των Ελληνικών Θαλασσών.

Απο περιηγητης
http://www.metafysiko.gr/forum/archive/index.php/t-3921.html

Αυτή η Ιστορία μάλλον Συνδέεται με αυτήν Μύκονος: Μιά ανατριχιαστική ιστορία βρυκολάκων

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα